Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ​Περιοδοντολόγος,​Νίκος Παπανικολάου

Ο Νίκος Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη.

Το 1992 εισήχθη, 8ος, στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως οδοντίατρος στην Πολεμική Αεροπορία, προσφέροντας υπηρεσίες γενικής οδοντιατρικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στην Υγειονομική Υπηρεσία της 113 Πτέρυγας Μάχης.

Η κλινική του εκπαίδευση στην Περιοδοντολογία έγινε στο Dental Institute του Royal London Hospital και ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του Master in Clinical Dentistry in Periodontology από το πανεπιστήμιο Queen Mary University of London.

Κατόπιν εργάστηκε επί τριετία ως περιοδοντολόγος σε διάφορα ιδιωτικά πολυοδοντιατρεία του Λονδίνου. Συνέχισε την κλινική του εκπαίδευση στο Μάντσεστερ, όπου και εκπαιδεύτηκε στην Εμφυτευματολογία στο Manchester Dental Hospital. Με την ολοκλήρωση της διατριβής του έλαβε τον τίτλο Master of Science in Dental Specialties (Dental Implantology) από το University of Manchester.

Είναι κλινικός συνεργάτης στη Μεταπτυχιακή Κλινική Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη, από το 2010.